خواص بادر نجبویه + آموزش کامل طرز تهیه سالاد رژیمی بادر نجبویه و ترخون
خواص بادرنجبویه + آموزش کامل طرز تهیه سالاد رژیمی بادرنجبویه و ترخون
بادرنجبویه (lemon balm)
برگها و ساقه تازه بادرنجبویه تا حدی اشتها آور بوده و باعث ترشح شیره گوارشی می گردد.
این گیاه محرک دستگاه گوارشی بوده و به هضم غذا کمک زیادی می کند.
استفاده از بادر نجبویه خام یا نوشیدن دم کرده آن برای درمان دل به هم خوردگی های گوارشی و ناراحتی های عصبی بسیار مفید است.
این گیاه سرعت تعریق را بالا برده و به عنوان دارویی باد شکن مصرف آن به شکل خام یا به صورت دم کرده برای افرادی که از نفخ معده رنج میبرند توصیه و تجویز می شود.
گیاه بادرنجویه به دلیل داشتن نوعی اسانس روغنی معطر در آن نقش زیادی در درمان افسردگی داشته و دستگاه عصبی را به طور معجزه آسایی تقویت میکند و دارویی آرامش بخش محسوب می شود.
افزودن چند برگ و ساقه بادرنجبویه در سالاد های مقوی کبد،موجب تحریک کبد و غده آدرنال می شود و آن را به خوبی تقویت می کند.
بادرنجبویه بند آورنده خونریزی های قاعدگی نیز بوده و به عنوان دارویی ضد ویروس،ضد باکتری و ضد اسپاسم کاربد دارد.
از تخم بادرنجبویه جهت تزیین روی سالاد استفاده می شود .
- مواد لازم برای طرز تهیه سالاد رژیمی بادرنجبویه و ترخون:
- پودر آویشن »»» 1/2 قاشق چایخوری
- بادرنجبویه (خرد شده) »»» 1/2 پیمانه
- شاهی(خرد شده) »»» 2قاشق غذا خوری
- ترخون(خرد شده) »»» 1/4 پیمانه
- نعناع(خرد شده) »»» 1 قاشق غذا خوری
- کاهو (خرد شده) »»» 1/4 پیمانه
- پودر خردل »»» 1 قاشق غذا خوری
- روغن زیتون »»» 1/4 پیمانه
- نمک و فلفل »»» به مقدار لازم
- سرکه »»» 5 قاشق غذا خوری
- خرفه(خرد شده) »»» 1/4 پیمانه
- آموزش کامل طرز تهیه سالاد رژیمی بادرنجبویه و ترخون
آویشن،خردل،موسیر،روغن،سرکه،نمک و فلفل را دریک ظرف بزرگ ریخته و مخلوط کنید و با همزن حسابی هم بزنید.
در یک ظرف دیگر بادرنجبویه،خرفه،شاهی،نعناع،کاهو و ترخون را مخلوط کنید و سس را روی سالاد بریزید و میل کنید
منبع:کتاب رژیم سلامتی مجید حاتمی